Hotstone massage

Bij een Hotstone massage wordt gebruik gemaakt van basalstenen. Gestold lava dat uit de zee wordt gehaald. Voor de massage warmen we de stenen eerst op. Ze dienen uiteindelijk een temperatuur te hebben van circa 55 graden.

De warme stenen worden op bepaalde energiepunten op het lichaam geplaatst.  Bijvoorbeeld op of langs de wervelkolom. Ook wordt vaak in beide handen, of tussen de tenen, een warme steen gelegd/geplaatst.

De Hotstone massage bestaat vervolgens uit het masseren van het lichaam met de warme stenen en massageolie. De stenen dienen als verlengstuk van de handen van de masseur. De massage bestaat vooral uit veel en rustige bewegingen (strijkingen). Door de combinatie van de warme stenen en de handen van de masseur, dringt de intensieve warmte tot diep in het spierweefsel door.

De Hotstone massage is ideaal om stress te verlagen en/of spierklachten te verminderen. Uiteraard kun je ook gewoon ter ontspanning genieten van de warmte van de stenen en het relaxte gevoel van de bewegingen.

De Hotstone massage duurt 50 minuten.